Bejelentkezés

Tartalomjegyzék

 

Üdvözlünk a LinuxEmpire dot net oldalon!

A honlap kialakításával megpróbáltuk a korábbi (de nem jogelőd) Linuxempire szellemiségét követve fórumot adni a Linux-szot valamilyen szinten használó (vagy használatát tervező) honfitársainknak. A honlapon reményeink szerint minden érdeklődő megtalálhatja akár a Tudástárban, akár a Cikkek és leírások részben az őt érdeklő információkat. Ha mégsem, akkor regisztrálás után a fórumon kérdéseket lehet feltenni és remélhetően a közösségből valaki akár a megoldással, akár a megoldáshoz vezető ötletekkel szolgálhat.

A közösség nem zárt, örömmel látunk mindenkit, aki az internethasználat alapvető szabályait figyelembe véve kommunikál (lehet regisztrálni). Természetesen elolvashatod (sőt javasolt) az oldal használati útmutatóját, de a legfontosabbakat mint minden gyakorlott és józan gondolkodású egyén, te is tudod: ez nem politikai fórum, tilos a bőrszínre, fajra, vagy nemre vonatkozó minősítés és arra utalás, a trágárságot és mások pocskondiázását nem tűrjük stb., stb. Tehát ésszel és udvariasan. Emellett nagyon szépen megkérünk mindenkit, hogy próbálja a magyar nyelvet nem kerékbe törni és ahol lehet kerüljük az idegen kifejezések használatát. (Ha regisztrálni szeretnél, feltétlenül lapozz!)


Regisztrálás, bejelentkezés

Regisztrált és bejelentkezett olvasó cikkeket, bejegyzéseket a szokott módon készíthet és szerkeszthet. Ugyanakkor vedd észre a különbséget a Tudástár és a Fórum jellege között. A Tudástárban lévő anyagok korlátozottan rendezettek, azokhoz blog-szerűen lehet megjegyzéseket fűzni. Hogy a megjegyzések tartalmát az eredeti bejegyzés készítője figyelembe veszi-e és módosítja-e írását, már egyéni döntés függvénye. Ezzel szemben a Fórum, jellegéből adódóan egyértelműen konzultatív jellegű.

A Linuxempire-re a regisztrálást ideigenesen felfüggesztem, mert újabban gyanús címekről rendszeresen regisztrálnak. Az egyik ilyen címről felraktak tartalmat is, új témát nyitva. Természetesen töröltem, de szeretném elejét venni a hasonló próbálkozásoknak.

Amennyiben mégis regisztrálni szertene valaki kérem, hogy az én freemail-es fiókomra küldjön üzenetet. Aki már látott freemailes címet, tudja hogyan néz ki, ehhez előre csak a torar-t kell hozzá tenni. Azért írom ilyen formában, hogy csak magyar nyelismerettel lehessen értelmezni.

Abban a reményben, hogy sikerül a szemetelést megakadályozni, kívánok mindenkinek hasznos időtöltést.

Admin


Bejegyzések szerkesztése

A megfelelő oldalakon és cikkeknél szerkesztés lehetőségét jelző menüpontok jelennek meg. A szerkesztő a szokásos ikonokkal, de angol nyelvű megnevezésekkel jelentkezik. Amennyiben gondjaid lennének egy írás szerkesztésével, vagy közzétételével az e-mailben jelezd.


Általános viselkedési szabályok a fórumon

  • Ha valakinek kérdése van, ne vágd a fejéhez, hogy keressen rá a neten, olvassa el a szabályzatot, vagy a Gyakran Ismételt Kérdéseket (A MODERÁTOR MAJD FIGYELMEZTET HA SZÜKSÉG VAN RÁ)! Ne tegyél gúnyos vagy bántó megjegyzéseket mások hozzászólásaira, mert NEM MARAD KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL!
  • Válaszadáskor gyakorolj önmérsékletet, a moderálást hagyd a moderátorokra. Ne hívd fel provokatív módon a vezetőség figyelmét egy általad hibásnak vélt dologra. Ha úgy gondolod, hogy valami nincs rendben, azt Privát üzenetben oszd meg az érintettel, vagy ha ez nem használ értesítsd valamelyik adminisztrátort.
  • Az építő jellegű kritika hatásosabb, mint a leszólás! Ez jusson eszedbe, mielőtt feleslegesen kritizálsz valamit.
  • Ha valakivel, vagy valamivel kapcsolatban mégis negatív észrevételeid vannak, akkor azt mindenképpen kulturált formában, ne bántóan fejtsd ki, szükség esetén magánlevélben! A másokat rendszeresen provokáló és bántóan kritizáló elnyeri méltó jutalmát!
  • A trágár beszéd az oldalon nem megengedett! Kerüld az idegen szavak és rövidítések fölösleges használatát, ez egy magyar nyelvű honlap!
  • A Fórumban új témát csak akkor nyiss, ha mások részéről is komolyabb érdeklődés várható, egyébként próbáld beilleszteni hozzászólásod egy már meglévő topikba.
  • Mivel ez a fórum a szabad szoftverek és Linux megismertetésében, terjesztésében érdekelt, kéretik a fizetős szoftverek bármilyen fajta nyilvános, közvetlen reklámozását hanyagolni.
  • Mielőtt kérdést tennél fel, olvasd át a Fórumot (javasoljuk a kereső használatát), mert lehet, hogy már felmerült és van válasz rá. Egy kérdést elegendő egyetlen témánál felvetni, a regisztrált felhasználók mindig látják a Fórum friss hozzászólásait. Ne türelmetlenkedj! Előfordul, hogy a megfelelő ember csak egy-két nap múlva néz be a topikba. Ha tudunk, segítünk, de mi csak tanácsot, ötleteket adhatunk, végül magadnak kell megoldanod a problémát.
  • Ha személyes üzenetben (belső levelező) keresed a honlap kezelőit, amennyire lehet tárd fel az előzményeket is, mert nem mindenki képes az összes részletet fejben tartani.
  • Ha valaki olyan témában érdeklődik, ami a Szabályzatban, vagy a GYIK-ban szerepel, ne kommentáld, csak utalj rá, hogy ott megtalálja.
  • A regisztrált név (nick) azért van, hogy azt használd. Ha ismered is a másikat, kérünk, hogy akkor is regisztrál nevén szólítsd, különben a többiek nem biztos, hogy tudják majd, kihez is szólsz.
  • A fórum nem kíván teret adni politikai és vallási tartalmú hozzászólásoknak és kéretik mások ez irányú és egyéb nyílt színi zaklatását mellőzni! A fórum, kimondottan szakmai konzultációs célú.".