Bejelentkezés

LibreOffice leirasok

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hasznos magyar LibreOffice leírások, könyvek

A LibreOffice-szal kapcsolatban megjelent cikkek nem hagytak nyugodni és körülnéztem, hátha találok hasznos irodalmat a témában és némi keresgélés után - úgy érzem - sikerült néhány hasznos, pdf formátumú leírást (pontosabban könyvet) eőbányásznom, amik a LibreOffice-t használóknak alap- és magasabb szinten is érdekes lehet, nem beszélve a tipográfiai ajánlásokról.

Eredetileg a Tudástárban az LO kiterjesztésekkell foglalkozó cikkhez hozzászólás formájában akartam megosztani veletek az információkat, de meggondoltam magam, ne egy eldugott helyen jelenjen meg. Szeritem jobb itt.

Tehát a "találmányaim":

Kicsit nézelődtem még LibreOffice ügyben a neten és találtam egy-két hasznos olvasmányt, amiből az egyik - meglepetésemre - kormányzati hátterű. Ebben különösen a szkriptek nagyon tanulságosak. (Még csak átfutottam, de érdemesnek találtam megemlíteni.)[url]http://szabadszoftver.kormany.hu/letoltesek/keretrendszer/EKOP1-2-15-OpenDocument_LibreOffice_szakalkalmazasokban_20131210.pdf[/url]

Emellett van egy hasznos, az LO alapszintű használatát leíró tankönyv - mily meglepő, norvég kormánytati támogatással készült -, amit a Nyíregyházi Főiskolán készítettek.
[url]http://www.inczedy.hu/~szikszai/foisk/libre.pdf[/url]


Na és még egy az olvasni, tanulni vágyóknak. Mondjuk én magam inkább a Scribus-t javasolnám kiadványszerkesztőnek, ami az odt fájlokat elég szépen tudja importálni a szövegablakba, de a tipográfiai rész tanulságos lehet mindenki számára..
[url]http://numbertext.org/libreoffice/libreoffice.pdf[/url]

You have no rights to post comments