Bejelentkezés

A rothadt ananász

 

 

Shawn Powers a Linux Journal honlapján számol be egy „érdekes”, a Hak5 által készített Pineapple (ananász) WiFi router-ről. A trükkös eszköz képes magát beilleszteni a felhasználó és az Internet közé úgy, hogy a felhasználó által keresett SSID-t és hálózati beállításokat átveszi. A gyanútlan felhasználó miközben azt hiszi, hogy a saját router-ével csatlakozik a netre, valójában a Pineapple-t használja, ami a felhasználó által küldött és fogadott csomagokat lehallgatja.

 

Hát ehhez csak gratulálni lehet, és még büszkék is magukra! A cég további „behatolást tesztelő” eszközöket is készít, amiket ugye csak a rossz emberek használnak rossz célra.

Megjelent a PCLinuxOS Magazine 2017. májusi száma

May2017Cover 600

A tartalomból:

Egy viszonylag hosszabb cikket ajánlanék az angolul tudók figyelmébe a VPN (virtuális magánhálózatok) témakörben, aminek az aktualitását az amerikai internetes szabályozás változása adja. A többi fordítása hamarosan megjelenik janu honlapján.

WPS Office bemutató

Janu helyett, hogy ne kelljen a saját honlapját reklámoznia, ez úton tájékoztatom a Linuxempire olvasóit, hogy megjelent a WPS Office irodai csomagot ismertető cikksorozat első része, a Writer szövegszerkesztőről.

Aki sokat dolgozik szövegszerkesztővel és az M$-sel szemben érzett ellenszenve ellenére szívesen használná az M$ Word néhány fejlett tulajdonságát, megvan a megoldás. A WPS Office tud olyasmit, amit a LibreOffice csak nyögvenyelősen, de a Word lazán megcsinál. Van ingyenes változata Linux és Windows platformra egyaránt. Szabadon lehet használni, de pénzért további lehetőségeket is kínál a cég.

Érdemes kipróbálni és ha tetszik, használni. Annyit azonban tudni kell, hogy a két platformra elérhető ingyenes verzió fejlesztői változat, a fejlesztés más-más időszakából. A linuxos (alfa) rövidebb néhány funkcióval, vagy egyes dolgok nem teljesen működnek, amik a windowos (béta) változatban már megvannak, illetve az elvárt módon teljesítenek.

Jó szórakozást!