Bejelentkezés

OmniRAT

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

OmniRAT lehetővé teszi Android telefonok, Windows, Mac és Linux PC-k hack-elését

Forrás: news.softpedia.com

A Softpedia adott hírt az ú.n. RAT (Remote Access Trojan/Tool) – távoli elérést lehetővé tevő trójai, vagy eszköz – egy új változatáról, az OmniRAT-ról. A program telepítésével lehetővé válik az eszköz megfigyelése és majdnem teljeskörű vezérlése. Az „eszköz” újdonsága, hogy kezelőfelületet is tartalmaz, továbbá tizedannyiba kerül mint a hasonló célú korábbi „eszközök”. A lap felhívja a figyelmet: „az ilyen program nem illegális, mert programozók és tesztelők is használják, napi munkájuk során. Egy RAT akkor válik illegálissá, ha valaki azt rosszindulatúan használja fel.”

Az Avast augusztus közepén észlelte, hogy néhány fertőzött eszköz adatokat küld oroszországi domain-re, ahol az OmniRAT szervere volt.

Az OmniRAT telepítéséhez felhasználói jóváhagyás kell, amit különféle módon lehet elérni. Pl. SMS-t küldenek, amiben értesítik a címzettet, hogy MMS-üzenete volt, de az MMS-beállítások nem megfelelő volta megakadályozta az üzenet átvételét. Az MMS-beállítások módosításához egy alkalmazás letöltése kell a bit.ly oldalról. Az oldal további adatokat kér, ú.m. az SMS-ben küldött kód és a telefonszám, majd le lehet tölteni egy .apk-fájlt. Azt futtatva történik meg RAT telepítése.

A programmal telefonálni, SMS-t küldeni, hangfelvételt készíteni, a telepített alkalmazásokat és a telefonkönyvet listázni, Internetet elérni stb. lehet.

A cikkre a Full Cirle Magazine 103. számában Arnfried Walbrecht hívta fel a figyelmet.

You have no rights to post comments