Bejelentkezés

Android_app_PC_n

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Full Circle ISSUE #97 - May 2015

HOGYAN – futtassunk Android alkalmazást Ubuntu-ban

Írta: Ronnie Tucker

 

Valaha is szerettél volna egy kézreálló androidos alkalmazást a Linuxodon? Vagy kellett volna az asztalodra egy androidos alkalmazás bemutatásra, vagy próbára? Nos, a Google ARC Welder kiterjesztése kell neked. Jóllehet, ha bármit mást, de Chrome-ot nem használsz, akkor nincs szerencséd. Ehhez Chrome kell.

Ha még nem lenne, akkor innen tudod megszerezni a Chrome-ot:
https://www. google. com/chrome/browser/desktop

 

ARC WELDER

Először is telepítened kell az ARC Welder nevű kiterjesztést:

https://chrome. google. com/webstore/detail/arc-welder/emfinbmielocnlhgmfkkmkngdoccbadn (vagy keresd meg itt: https://chrome.google.com/webstore/category/extensions)

A felnyíló ablakban jobb oldalt fent kattints az „Add to Chrome” gombra.

Egy utolsó megerősítő ablakot kapsz, mielőtt telepítené. „Add ARC Welder?” Naná!

Az eredetileg kék „Add to Chrome” gomb néhány másodperce „Checking for ...”-ra vált. Amikor ez eltűnik, készen is vagy. Most már van ARC Welder-ed. Nem volt egy nagy ügy. Igen!!

KDE felhasználóknak:
A KDE-nél (én Kubuntu 14.10-et használok), ha az „App Runtime for Chrome”-ra kattintok, ami a K menüben látható, akkor a telepített kiterjesztéssel egy ablakot dob fel. Ehelyett a Chrome „Show Apps” gombot kell használni (a Chrome-ban balra fent), jobb billentyűvel kattintva az ARC Welder ikonra, onnan válaszd a „Create Shortcut”-ot, kattints a kijelölő négyzetekre és a „Create”-re. Ez az ARC Welder ikonját a K menüben a Chrome mappájába teszi. Csak egyszer kell ezt megcsinálnod.

Nos, akkor nyissuk meg az ARC Welder-t, akár az asztali menüből, akár a Chrome alkalmazások fülénél.

Kattints a sárga „Choose” (választ) gombra. Ahogy a felugró ablak is mondja, kell egy könyvtár a dolgok mentésére, és máris dogozhatunk.

Illetve majdnem. Kellenek még Google Android APK fájlok. Először válasszunk egy alkalmazást tesztelésre. Menj a Google áruházhoz (https://play.google.com/store) és válassz egy alkalmazást..

A bemutatóhoz én a News Republic-ot választottam. Másold le az alkalmazás hivatkozását (URL). Menj a http://apps.evozi.com/apk-downloader/ oldalra és illeszd be az URL-t.

Kattints a zöld letöltés gombra és mentsd az APK fájlt a merevlemezedre.

A letöltött APK-val lépj vissza az ARC Welder-re. Kattints az „Add your APK” gombra és válaszd ki a letöltött APK fájlt.

Az ARC Welder felajánl néhány lehetőséget az alkalmazás megjelenítési módjára. Én a landscape tablet-et (táblagép, fekvő) választottam és elérhetővé tettem a vágólapot.

Végre! Ideje rákattintani a LAUNCH APP -ra (sárgával szedett az ARC Welder ablakában alul).

Igen! Működik!

Jegyezd meg, hogy kattintva kell húznod, mintha érintő képernyős változattal dolgoznál.

You have no rights to post comments