Bejelentkezés

Keresés a fórumban

Kulcsszó

TÉMA: Is our World a Computer Simulation?

Is our World a Computer Simulation? 2017 dec. 22 20:16 #2271

  • FossilCodger
  • FossilCodger profilkép
  • Nem elérhető
  • Arany fokozatú fórumozó
  • Hozzászólások: 209
  • Köszönetek: 6
  • Karma: 0
Hát bocs hogy ide raktam be a témát, de a topikcím hogy "para", eléggé illik a tartalomhoz mint majd látni fogjátok. Arról van szó, hogy már elég régóta elérhető a legújabb (angol) könyvem, azzal a címmel amit a topikcímnek is adtam. Emiatt angol a cím... Magyarul az lenne, hogy "Komputeres szimuláció-e a világunk?"
A könyv innen tölthető le, as free as a beer:
www.lulu.com/shop/harold-king/is-our-wor...roduct-23326983.html

Külön érdememnek tartom a könyv kapcsán, hogy (szerintem) hihetően megindokoltam, miért létezik egyáltalán az idődilatáció jelensége a világunkban: ez kell ugyanis ahhoz, hogy a szimuláció élvezhető sebességgel fusson! A könyvben ezzel kapcsolatban szerepel az idődilatáció szokásosan ismert einsteini képlete is, és annak bemutatása (levezetése), miért kell annak épp olyannak lennie, figyelembe véve hogy a szimulált világunk részecskéit modellező objektumok (OOP értelemben vett objektumokra gondolok) tárolási kapacitása véges, és ebből tehát miként következik az idődilatáció jelensége.

Be van mutatva továbbá a könyvben, hogy ezen koncepció, miszerint a világ amiben élünk egy szimuláció, ez miként segít összebékíteni a vallásos hiteket a materializmussal, és a különböző vallási nézeteket is egymással. (Talán ez érdekelni fogja a HUP olvasói közül sj kollégát, amennyiben tudomást szerez netán a műről. Nem tudom, látogatja-e a Linuxempire-t). Kiviláglik a könyvemből, hogy e nézőpont szerint még az is lehetséges hogy az embernek - némelyiküknek legalábbis - legyen „lelke”, annak ellenére, hogy nem létezik a halál után életben maradó spirituális szubsztancia bennünk, valamint annak ellenére is, hogy szimulált világunkban tökéletesen érvényes az evolúció, ami ráadásul „isten” (a Nagy Programozó, hehehe...) legfőbb segítőeszköze.

Remélem ezek után érthető, miért a parajelenségek alfórumban nyitottam meg e témát. Könyvem koncepciója igencsak sok „para” jelenséget megmagyaráz, és még a szoftverekhez is jócskán van köze... ha nem is azokhoz amiket mi használunk, hanem azokhoz, amelyek által mi létezhetünk.

Kellemes olvasgatást kívánok!

Programming is like using toilets; you can't say you are done until paperwork's finished!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.066 másodperc