Bejelentkezés

Keresés a fórumban

Kulcsszó
Hálózatok

TÉMA: Linuxos honlapom megszűnése

Linuxos honlapom megszűnése 2014 szept. 28 14:14 #1289

  • FossilCodger
  • FossilCodger profilkép
  • Nem elérhető
  • Arany fokozatú fórumozó
  • Hozzászólások: 209
  • Köszönetek: 6
  • Karma: 0
Hali, bár nem hiszem hogy valakit nagyon érdekelne errefelé, de leírom. Mert korábban ugye beírtam ide a linuxos honlapom létrejöttét, akkor illik hogy jelezzem azt is ha megszűnik. Sóval s tetvvel: az imént írtam le oda a fórumomba ezt:

Értesítem minden látogatómat, hogy az oldal pár napon belül vélhetőleg megszűnik. De lehet hogy már ma este. Majd ha olyan kedvem lesz. Akinek tehát kell róla valami anyag, időben mentse le.

Ok: az érdeklődés hiánya. Kiszámoltam, hány linuxost is érdekelhetne ez a magyar nyelvűek közül. Figyelembe véve hogy hány magyar embernek van számítógépe is és internete is, hányan vannak akik nem túl öregek vagy fiatalok ehhez, s hogy optimista becslések szerint is világméretekben az userek csak max. 1%-a használ Linuxot, ráadásul Magyarországon ezt illetően még rosszabb a helyzet, az jött ki, hogy (becsléseim szerint) Magyarországon a Linuxot használók száma talán úgy 5000 fő körül lehet. (s ezt már részemről felülbecsült értéknek tartom). Na most ezekből is 3000 tuti hogy kezdő, akinek még az Ubuntuval is gondjai vannak. Az nem fog idejárni. Másik ezer meg olyan, hogy akár van baja a Linuxszal, akár nem, de csak felteszi, kipróbálja majd menekül vissza a Windowshoz, vagy használja ugyan néha pár hétig netán hónapig de nem sok kedvvel, s állandóan keresi a "legjobb" disztrót... Na az se fog idejárni. S a végén ugyanúgy visszavált Winre vagy esetleg Mac-re.

Maradna ezer fő, aki tényleg ért a Linuxhoz. Sajnos azonban ennek is minimum egyharmada csak egy rohadt köcsög troll, aki ha ide járna csak piszkoskodna, azokra nincs szükségem. Más fórumokra is amiatt járnak csak hogy telehányják memetikai öklendezéssel.

Aki ezeken felül van, akik tehát ezren sincsenek, azok viszont amiatt nem járnának ide, mert ők úgyis tudnak, csak rém speciális esetekben van szükségük infóra, s azt (angol) szakkönyvekből szerzik be vagy angol fórumokon. Meg se próbálnak érte magyar oldalakon kutatni, mert ők is ismerik a magyar állapotokat... S különben se fórumoznak, mert a fejlesztést jobban élvezik. Mindezzel egy ideje már én is így vagyok.

A fórum tehát fölösleges. Meg fogom szüntetni. Nekem is több időm marad fejleszteni majd úgy.

Eddig van a vonal fölött amit oda beírtam. Nem azért írtam ide hogy itt ebből flame legyen, mert tök fölösleges. Én még azt is elismerem hogy minden itteni vitáink ellenére errefelé (még...!) kevesebb a troll mint más fórumokon. Egyszerűen ha korábban itt BEjelentettem azt a honlapot, illik most itt KIjelentenem is.

Különben meg, valóban jól jön nekem a plusz idő amit nyerek vele. Elárulom ugyanis (Aljas szmájli on) hogy épp a MÁSODIK programnyelvemen dolgozom már, ami még sokkalta jobb lesz mint a mau... De nem várható a közeljövőben a közzététele. Ugyanis itt nem fogom követni a "korai kiadás" megszokott linuxos taktikáját. Lehet tehát hogy sok év múlva adom csak ki (ha egyáltalán...) amikor van már alá írva egy rakás mindenféle tool, alkalmazás, stb is.

Mindenesetre, ez messze komplexebb mint a mau, úgy viszonyul hozzá mint egy székesegyház vagy palota a vályogviskóhoz, kb operációsrendszer-bonyolultságú, és tényleg szükségem van minden csepp időre.

Úgyhogy sok sikert kívánok a TI fórumotokhoz, az enyém meg fog szűnni, mindazonáltal itt se látok nagy életet nálatok, s ez (minden gúny nélkül) szintén azt igazolja előttem, hogy a magam fórumára valóban abszolút nincs szükség, igény, szóval fölösleges.

Programming is like using toilets; you can't say you are done until paperwork's finished!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.068 másodperc